Portret WO-1

isidor

Isidor Abrahams

Mijn verslag.

Les 1: Waarom zei ik ‘ja’ op deze opdracht?

Ik zei ‘Ja’ Omdat het mij een hele leuke opdracht leek. Eerst wist ik niet wat je moest verwachten van die opdracht. Maar het leek me wel leuk om te schilderen en te photoshoppen.

Les 2: Zoeken naar een naam: Wat ben ik tegengekomen en wat vooral niet?

Het zoeken naar een naam was niet zo heel moeilijk, want er was een site waar heel veel overleden mensen op stonden die zeker waren omgekomen in de eerste wereldoorlog. Ik had al best wel snel iemand gevonden die ik wou tekenen, want het leek me niet heel moeilijk om te tekenen. Daarna ben ik informatie over hem gaan opzoeken.

Les 3: Zoeken naar onderwerp/ persoon.

Ik had dus iemand gevonden waar ik wel een poster van wou maken: Isidor Abrahams. Hij was een Engelse soldaat bij het Britse leger. Hij was geboren in 1895 in Newcastle. Hij is zoon van kleermaker Lewis en Esther Abrahams. Hij overleed op 21 jarige leeftijd (9 juni 1917 ) Hij ligt begraven op begraafplaats Mendinghem Military Cemetery te Proven, België.

Les 4+5+6: Photoshop.

Mijn fout was dat ik mijn eerste ontwerp niet goed had opgeslagen, dus toen moest ik helemaal opnieuw beginnen. En ik wist ook niet echt wat ik allemaal op de poster moest doen.

Het moeilijkste vond ik nog dat hoe je alles in elkaar moest zetten met schaduw enz. Maar later ging het wel veel beter. Ik heb wel veel nieuwe dingen geleerd van Photoshop want heel veel dingen wist ik nog niet, en nu weet ik het wel en ik kan het allemaal veel sneller dan eerst. In het begin vond ik het nog wel leuk, maar toen ik een nieuw ontwerp moest maken had ik er eigenlijk al geen zin meer in. Maar toen ik mijn ontwerp af had was ik er wel blij mee. Ik heb er voor gekozen om hem zo op de poster te laten staan omdat je heb zo goed ziet want hij staat in het midden.

Wat ik heb geleerd over het vormgeven van de poster is dat het bij elkaar moet passen, en dat je een beetje een rustige achtergrond moet doen, en iets drukker op de voorgrond.

Je bouw een goede poster op als je in laagjes werkt, en alles goed op elkaar aanpast. Een goede poster is denk ik als je hem zelf mooi vind en als je in laagjes hebt gewerkt.

Ik heb niet zo heel kleur, en speciale dingen in mijn poster gezet, want anders werd het veel te druk. Ik heb gewoon een simpele Engelse vlag, want hij was Engels. En een naamplaatje waar zijn naam op staat en dan nog klaprozen, want dat is het symbool van de eerste wereldoorlog.

Wat ik geleerd heb over WordPress is hoe je een site maakt, en hoe je er dingen op zet. Ik weet nu ook hoe je een bestand opslaat als PDF en hoe je het bestand moet opslaan voor het web.

Les 7+8: Overtrekken, schilderen.

De problemen die ik tegenkom is dat ik heel veel zwart/ grijs in mijn tekening heb, dus dat is heel lastig om te schilderen.

Ik word wel enthousiast over het Ieper-verhaal, want het lijkt me wel heel leuk om daar heen te gaan en te zien hoe ze daar zijn begraven. Ik vind het ook wel belangrijk dat we weten wie er zijn omgekomen en om hoeveel mensen het gaat. Ik weet er niet heel veel van eigenlijk.

De films zijn indrukwekkend omdat je zo ziet hoe het allemaal gegaan is in die tijd.

Bron: http://theyserved.wikia.com/wiki/Isidor_Abrahams

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s